22.12.2018-03.01.2019
Berlin
Besluttede på min tur sidste år, at jeg gerne ville fejre jul og nytår i denne skønne by, hvis lejligheden bød sig; og det blev i 2018.
Bor centralt på Novum City Hotel, med 10 minutter på "gåben" til Kurfürstendamm og et kvarter til Postdamer Platz.

Julemiddagen blev indtaget på Mommsenecke på Postdamer Platz. Valgte også denne gang en østrisk menu, en stor Wienernitzel med kartoffelsalat og en lun Apfelstrudel med is til desssert, samt min yndligsbryg Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkell; et fint måltid som smagte dejligt.

På grund af mange aflysninger rundt i byen, blev Nytårsaften blev fejret på hotellet med flere hold nordmænd. Fik en tre retters menu, en dejlig fisketallerken, en dejlig lækker grillet oksefilet og en dejlig isdessert.

Vejret var meget fint for årstiden, fra minus 9 grader til plus 8, og kun en lille smule sne omkring julen.

En dejlig ferie er slut i en rigtig dejlig by, og har været rundt på "gåben" og fået set og genset store dele af byen, ialt 83,6 kilometer.

 

Der er altid smukt omkring Branburger Tor og med udsigten mod Alexandersplatz og fjernsynstårnet. 
 

Denne bygning ligger på Am Kupfergraben 6, og med få hundrede meter tiil Alexandersplatz. Det er Mutti Merkels privat bopæl gennem 25 år som stadig er overvåget af det tyske polit. Hun er stadig gidt med doctor og professor Schaer.
 

                  ____________________________________