30.05.2022-07.06.2022 
Færøerne

Er sammen med min gode ven Torben taget nordpå. Baggrunden er den, at vi skulle have været til Bornholm og trolle laks, men dette blev aflyst som følge af de nye kvoteregler for Østersøen i 2022 og Torben skulle have været på jagt i Sydafrika, som desværre blev aflyst som følge af Corona. Så vi besluttede hurtigt at lave en tur nordpå, og valget faldt på Færøerne.

Det bliver en kombineret fiske- og oplevelsestur. Vii starter i Vestmanna med 3 dages havfiskeri, hvor vi skal sejle med Færøernes bedste skipper Magni, på båden Blástein. Vi får 5 dage i Thorshavn og med en afstikker til Klaksvig. Har lejet et hus gennem Airbnb på øen Nòlsoy,
5 minutters fra havnen. Overfarten til Thorshavn tager 20 minutter. Flybilleter er booket hos Altantic Airways.

 

Første hele dag på havet, med båden Blastein fra Westmanna. Det var et godt fiskeri, og Torben og jeg fik tilsammen 33 fisk, fordelt på Kuller, Torsk, Sej og Rødfisk.
 

Anden og tredje dag på havet og med rigtig godt vejr. Vi fik tilsammen 30 fisk fordelt på Kuller, Torsk, Sej og en enkelt fladfisk. Sidste dag fik vi 9 Kuller.
 

Tinganes skal man besøge i Torshavn, et charmerende område med rigtig gamle bygninger, anlagt af de første norske kolonister i år 825. I dag bruges eller udlejes bygningerne primært at den færøske stat.
 

Denne mindesten er rejst på Nolsoy, til minde om Ove Joensen som sejlede i en åben træjolle fra Nolsoy til København på 41 dage. En flot præstation.
 

Magnus-katedralen i Kirkjubøur er blandt de mest populære seværdigheder på Færøerne. Magnus-katedralen omtales oftest blot som ’Múrurin’ (Muren), for det er kun ydermurene, som står tilbage. Det er den største middelalderbygning på Færøerne, og opført på initiativ af biskop Erlendur omkring år 1300.
 

                  ____________________________________

              

           


Vejrprognose for perioden